Компании

все компании

Порт Ізмаїл виконав річний план перевалки вантажів за рахунок с/г товарів

10 травня 2023 року, 14:05
Морський порт Ізмаїл на 9 травня виконав річний план із вантажопереробки в обсязі 6,187 млн тонн, це рекордні за всю історію існування порту показники, повідомив глава ДП Адміністрація морських портів України (АМПУ) Юрій Литвин.

"На першій позиції в номенклатурі вантажів морського порту Ізмаїл за обсягами перевантаження - хлібні вантажі, на другій - інша агропродукція (олія, шрот, соняшник), на третій - окатиші", - повідомило відомство у Facebook.

За його даними, найбільші обсяги з обробки вантажів продемонстрували ДП "Ізмаїльський морський торговельний порт" (2,656 млн тонн), ПрАТ "Дунайсудноремонт" (1,289 млн тонн), ПрАТ "ІРП "Дунайсудносервіс" (805,0 тис. тонн).

Потужності порту з експорту агропродукції збільшилися завдяки введенню в дію причалів для вантажних операцій із зерновими та рослинною олією новими операторами терміналів - ВАТ "Дунайсудносервіс", ПрАТ "Дунайсудноремонт", ПрАТ "ІЦКК", а також завдяки будівництву нового терміналу ТОВ СП "Нібулон", додало АМПУ.

"Збільшенню пропускної спроможності морського порту Ізмаїл, який сьогодні обробляє істотну частку українського експорту, сприяло відновлення судноплавства в гирлі Бистре, збільшення акваторії МП "Ізмаїл" і проведення днопоглиблювальних робіт в акваторії порту", - повідомив Литвин.

Він підкреслив, що Дунайський кластер - це ключовий альтернативний шлях експортно-імпортної логістики, який є пріоритетним для подальшого розвитку для АМПУ.

Як повідомлялося, минулого року перевалка в порту Ізмаїл збільшилася до 8,89 млн тонн з 4 млн тонн роком раніше.

Обсяг перевалки вантажів у Дунайських портах до кінця поточного року може збільшитися до 20 млн тонн проти 16 млн тонн вантажів торік, що втричі більше за довоєнний рівень, спрогнозував наприкінці квітня віцепрем'єр - глава Мінвідновлення Олександр Кубраков. З них 16-17 млн тонн - це агропродукція.




Просмотров: 198
Другие новости