Компании

все компании

Туреччина заявила, що коридор вивезення агропродукції з України знову працює

9 травня 2023 року, 16:20
Спільний координаційний центр (СКЦ) відновив інспекції суден, що прямують з України із сільгосппродукцією в рамках "Чорноморської зернової ініціативи", повідомляє у вівторок "Сабах".

Відповідна інформація раніше стала відома турецьким ЗМІ від Міноборони Туреччини.

Як нагадує видання, в ООН напередодні повідомляли, що в неділю і понеділок інспекцій суден не проводилося.

Тим часом у турецькому Міноборони підтвердили, що 10-11 травня Туреччина, Україна, РФ і ООН проведуть переговори щодо "зернової ініціативи".

Раніше Мінвідновлення України повідомило, що 8 травня РФ знову заблокувала роботу "зернової ініціативи", відмовившись реєструвати судна на вхід і проводити їхні інспекції. За інформацією відомства, у територіальних водах Туреччини очікує на інспекцію 90 суден, з яких 62 - це судна, що йдуть під завантаження. Інспекції як вхідного флоту, так і суден на вихід припинено. Експорт української агропродукції "зерновим коридором" у квітні "не дотягнув" і до 3 млн тонн.

"Чорноморську зернову ініціативу" уклали в Стамбулі 22 липня 2022 року за участю ООН, України, Туреччини та Росії щодо створення коридору для вивозу зерна з трьох українських портів: "Чорноморська", "Одеси" та "Південного". Ініціатива була укладена на 120 днів і її продовжували двічі, востаннє 18 березня. Однак якщо Україна заявляє, що її було продовжено на 120 днів, то Росія стверджує, що лише на 60.

По материалам: Сабах





Просмотров: 246
Другие новости