Компании

все компании

Заводи азотного холдингу Ostchem у першому кварталі збільшили виробництво добрив майже на 40%

7 травня 2023 року, 16:28
Заводи азотного холдингу Ostchem у першому кварталі 2023 року виробили 515,5 тис. тонн мінеральних добрив, що на 36,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року, йдеться в повідомленні Group DF у п'ятницю.

Згідно з ним, Черкаський "Азот" виробив 387,4 тис. тонн, а "Рівнеазот" - 128 тис. тонн, при цьому "Азот" у березні випустив 137,8 тис. тонн - максимальний показник з початку повномасштабної війни.

"Зниження цін на газ дало змогу знизити відпускні ціни на мінеральні добрива. Оскільки добрива стали доступнішими, ми почали продавати більше і показали дуже непогані результати. Цієї весни високе завантаження підприємств триває довше звичайного", - наводиться в повідомленні коментар керівника департаменту корпоративних комунікацій Group DF Олега Арестархова.

Зазначається, що ключовими продуктами, виробленими заводами Ostchem, були карбамід, КАС (карбамідо-аміачна мережа), аміачна селітра, вапняково-аміачна селітра (ІАС). Обсяг виробництва карбаміду в першому кварталі зріс у 4,7 раза - до 106,5 тис. тонн, КАС - у 2,1 раза, до 108,5 тис. тонн.

Обсяг виробництва аміачної селітри збільшився з 217,1 тис. тонн до 255,4 тис. тонн, тоді як виробництво ІАС впало з 62,3 тис. тонн до 10,6 тис. тонн.

"Структура виробництва відповідає структурі попиту. Від подальшого попиту залежатиме виробниче завантаження заводів, терміни проведення ремонтної кампанії", - зазначив Арестархов.

Серед нових трендів ринку компанія виділила активні поставки добрив на деокуповані території (Херсонська, Миколаївська, Чернігівська, Сумська області). А серед чинників, що стримують зростання ринку добрив, вказала на збільшення збутових і логістичних ризиків ведення агробізнесу, таких як невизначеність перспектив зернової угоди, обмеження на ввезення українського зерна, запроваджене у квітні 2023 року окремими країнами ЄС.

Як повідомлялося, на початку лютого азотний холдинг Ostchem, що входить до Group DF, повідомив про планове збільшення завантаження потужностей з випуску мінеральних добрив черкаського "Азоту" з 30% до 70%, а "Рівнеазоту" - до 50% у зв'язку із сезонним зростанням попиту.

Group DF раніше оцінила обсяг споживання українським ринком 2022 року аміачної селітри в 1 млн тонн (імпорт - 330 тис. тонн); карбаміду - 410 тис. тонн (імпорт - 225 тис. тонн); КАС - 580 тис. тонн (імпорт - 190 тис. тонн), заявивши про очікуване зростання споживання добрив 2023 року на 15-20%.




Просмотров: 424
Другие новости