Компании

все компании

Україна оновила 5-річний рекорд зі зниження імпорту свинини

4 травня 2023 року, 17:22
Сумарні поставки свіжого, охолодженого і мороженого м'яса свиней у квітні 2023 року були на 16% нижчими, ніж у березні, і становили 424 тонни, повідомили в асоціації "Свинарі України".

У грошовому еквіваленті Україна імпортувала у квітні свинини на $1,03 млн, навели дані Держмитниці в галузевій асоціації в середу.

За інформацією аналітиків, квітневий показник став мінімальним, починаючи з 2018-го року.

"На противагу попереднім рокам низька імпортна активність створила нетиповий важіль підтримки для внутрішніх цін на ринку свинини, адже сировина з-за кордону поки що не створює конкуренції вітчизняній", - зазначили в асоціації.

Таку тенденцію аналітики пояснюють триваючим підвищенням цін на свинину в країнах ЄС, яке триває з січня і, хоч і трохи сповільнилося у квітні, але не зупинилося.

"Доступні за цінами товарні позиції для українського ринку вітчизняним імпортерам знаходити складніше", - констатували в асоціації, зазначивши, що середня вартість імпортної свинини у квітні зросла до $2,4 за кг порівняно з $1,88 за кг у березні.

Загалом у січні-квітні 2023 року в Україну надійшло 3,58 тис. тонн охолодженого та мороженого м'яса свиней, що в 4,5 раза менше, ніж за аналогічний період 2022 року.




Просмотров: 292
Другие новости