Компании

все компании

SpaceX запустить на орбіту супутник масою 6,7 тонн

27 квітня 2023 року, 09:09
Важка ракета Falcon Heavy 27 квітня за київським часом виведе на геостаціонарну орбіту супутник ViaSat-3 Americas для забезпечення високошвидкісним інтернетом Північної та Південної Америки, повідомила в середу компанія-розробник носія SpaceX.

Запуск ракети Falcon Heavy із супутником ViaSat-3 Americas масою 6,7 тонни і розміром з автобус планують здійснити зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді в годинне тимчасове вікно, що відкривається в середу о 19:29 за часом Східного узбережжя США (в четвер о 02:29 за Києвом).

Супутник є першим із трьох апаратів каліфорнійської компанії ViaSat Inc. нового покоління системи глобального покриття в Ka-діапазоні, які за сукупною пропускною спроможністю вдвічі перевищують можливості всіх комерційних інтернет-супутників на орбіті.

Кожен із них забезпечуватиме пропускну здатність мережі понад один терабайт на секунду. Термін функціонування апарату становить 15 років.

Другий супутник ViaSat-3, який надалі планує запустити компанія, охоплюватиме Європу, Близький Схід і Африку, а третій супутник - Азіатсько-Тихоокеанський регіон.

Супутники призначені для забезпечення високошвидкісним широкосмуговим зв'язком приватних користувачів, комерційних компаній, а також урядових і оборонних структур.

Як вторинне корисне навантаження ракета також виведе на орбіту міні-супутник зв'язку MicroGEO компанії Astranis і апарат дистанційного зондування Землі GS-1 компанії Gravity Space.




Просмотров: 534
Другие новости