Компании

все компании

Обсяг перевалки вантажів у Дунайських портах може збільшитися до 20 млн тонн

27 квітня 2023 року, 10:34
Обсяг перевалки вантажів у Дунайських портах до кінця поточного року може збільшитися до 20 млн тонн проти 16 млн тонн вантажів торік, що втричі більше за довоєнний рівень, прогнозує віцепрем'єр - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Попри те, що сьогодні порти "Ізмаїл", "Рені", "Усть-Дунайськ" задіяли майже всі наявні потужності для перевалки вантажів, потенціал для подальшого розвитку є. А саме: модернізація та оновлення інфраструктури портів, залучення інвестицій для будівництва нових терміналів і днопоглиблення. Потреба в інвестиціях становить не менше ніж $120 млн", - сказав Кубраков під час візиту до Одеської області разом із послом США Бріджит Брінк, директором Місії USAID в Україні Джеймсом Гоупом, генеральним директором секретаріату Дунайської комісії Манфредом Зайтцем і представником генерального директорату мобільності та транспорту Європейської комісії Аланом Бароном.

Кубраков наголосив, що під час візиту дано чіткий сигнал: міжнародні партнери готові інвестувати в порти Дунайського регіону.

Віцепрем'єр нагадав, що, незважаючи на труднощі, у портах "Ізмаїл" і "Рені" було проведено днопоглиблювальні роботи, відновлено всі паспортні характеристики портів та каналів, і наразі прохідна осадка становить 6,5 м. У цих портах також підготовлено необхідну інфраструктуру й організовано перевалку нових вантажопотоків - контейнерів, наливних, зернових та інших вантажів. Розпочато експлуатацію понад 20 терміналів. Опрацьовано нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів, суден-накопичувачів як плавучих складів, інших засобів. У портах побудовано нові тимчасові склади, обладнано ваги, лабораторії.

Він також наголосив на важливості відновлення залізничного сполучення на ділянці Басарабяска-Березине, що дає змогу відносно швидко доправляти вантажі в порти.

"Продовжуємо роботу над сполученням пункту Джурджулешти на українсько-молдовському кордоні та румунського порту Галац", - зазначив Кубраков.





Просмотров: 335
Другие новости