Компании

все компании

Канада може побудувати в Польщі елеватори для зберігання українського зерна

27 квітня 2023 року, 11:10
Канадські парламентарії розробляють варіанти допомоги українським аграріям, серед яких пропозиція побудувати в Польщі елеватори для українського зерна, повідомляє National Newswatch.

"Є багато способів, за допомогою яких Канада може допомогти Україні впоратися з проблемами аграрного виробництва і продовольства, що виникають у зв'язку з російським нападом", - зазначено у звіті комітету про глобальну продовольчу безпеку, який буде представлений на розгляд Палати громад восени.

Згідно з повідомленням, рекомендації, що містяться у звіті комітету про глобальну продовольчу безпеку, спрямовані на розробку інфраструктури та створення потужностей для захисту українського врожаю зернових.

При цьому наголошується, що Канада готова допомогти в забезпеченні збереження 22 млн тонн зерна, зокрема може надати фермерам зернові рукави як варіант тимчасового зберігання. Також Канада може допомогти в будівництві зерносховищ у Польщі на кордоні.

Канадські парламентарії вважають, що обладнання для обробки зернових збільшить і прискорить їхнє транспортування залізничними коліями.

Канада також розглядає можливість надання допомоги у відновленні ведення сільгоспдіяльності постраждалим українським фермерам, надавши їм насіння, техніку, добрива і паливо.

У комітеті вважають, що це допоможе Україні відновити зруйнований військами країни-агресора Росії Національний генетичний банк рослин, нормалізує роботу ветеринарних і фітосанітарних служб, які забезпечують доступ України до міжнародної торгівлі на сухопутних кордонах.

Канада також готова допомогти спрямовуваному їй експорту української сільгосппродукції, спростивши процедури затвердження імпортованих українських продуктів харчування Канадською агенцією з нагляду за харчовими продуктами за умови збереження їхньої безпеки.

За допомогою роботизованого саперного обладнання з Канади можна буде очистити приблизно 13% орних земель від мін або снарядів, що не розірвалися.

Інші заходи передбачають фінансування канадською стороною роботи плодоовочевих ферм, зокрема закупівлю та передачу саджанців дерев, запрошених Україною. Export Development Canada може надати новий вид поліса страхування для покриття ризиків експортованих в Україну канадських товарів.

По материалам: National Newswatch





Просмотров: 259
Другие новости