Компании

все компании

Кабмін змінив 4 із 6 незалежних членів наглядової ради Ощадбанку

24 квітня 2023 року, 16:31
Уряд України підтвердив на новий термін повноваження двох із шести незалежних членів наглядової ради Ощадбанку - Хуана Енріке Перес Калота й Антона П'ятигіна - і призначив нових натомість чотирьох їхніх колег.

"Чотири нових члени замінять Байбу Апін (голова наглядової ради - ІФ), Міхаеля Вайнштейна, Пітера Бріггса і Янне Харьюнпаа", - ідеться в повідомленні Ощадбанку в понеділок.

Зазначається, що попередня наглядова рада, до складу якої входили також п'ять представників держави, затвердила стратегію трансформації Ощадбанку в комерційно привабливий інститут з урахуванням можливої приватизації. Однак реалізація цієї стратегії була припинена через збройну агресію РФ.

Згідно з пресрелізом, новими членами наглядової ради призначено Міхала Крупинського, Елізабет Нельсон, Філіпа Хізлі та екс-голову правління "Райффайзен Банку Аваль", регіонального директора NEQSOL Holding Україна Володимира Лавренчука.

Банк не дає інших даних про нових членів наглядової ради. Нижче наведено інформацію з LinkedIn і сайту ЄБРР про банкірів і фінансистів, які мають такі ж ім'я та прізвище, як призначені нові незалежні члени наглядової ради.

Згідно з інформацією в LinkedIn, Міхал Крупинський є старшим радником Warburg Pincus і главою правління Gemini Polska, а був також главою правління страхової компанії PZU і президентом держбанку Pekao S.A.

Філіп Хізлі (Philip Heasley) у 2005-2020 роках був президентом і CEO ACI Worlwide, а зараз входить до рад директорів Jopari Solutions Inc. і PayPower.

Елізабет Нельсон, згідно з інформацією на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку, з 2012 року була в ньому віцепрезиденткою, зокрема з кінця 2016 року і до кінця 2019 року - віцепрезиденткою з ризиків і комплаєнсу та директоркою з управління ризиками. До цього працювала начальником кредитного відділу у відділі спеціалістів з ризиків Управління фінансових послуг (FSA, тепер PRA) у Великій Британії, а ще раніше мала 30-річну кар'єру в JPMorgan Chase.

Згідно з даними Нацбанку України, Ощадбанк на 1 березня 2023 року за розміром загальних активів посідав 2-ге місце (311,19 млрд грн) серед 65 банків, що діяли в країні.




Просмотров: 1065
Другие новости