Компании

все компании

ЄБРР видав польській Cersanit кредит для розвитку виробництва в Україні

18 квітня 2023 року, 13:48
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть довгостроковий кредит у розмірі EUR42 млн для підтримки діяльності польського виробника керамічної плитки та сантехніки Cersanit SA в Україні та Польщі.

Як повідомляється в прес-релізі ЄБРР у вівторок, фінансування буде спрямовано на компенсацію наслідків від списання російських активів, війни в Україні та пожежі на одному з об'єктів Cersanit у Польщі. Крім того очікується, що виробник зіграє важливу роль у відновленні інфраструктури України, пошкодженої внаслідок російського вторгнення.

Згідно з повідомленням, проєкт розвитку охоплює нарощування виробництва керамічної плитки та сантехніки і завершення інвестицій у виробництво великоформатної плитки в Україні, а також реконструкцію заводу акрилових виробів у Польщі, розширення потужностей і підвищення енергоефективності заводів. Загальна сума проєкту становить EUR120 млн.

"Ці інвестиції не тільки допомагають економікам обох країн, підтримуючи виробника товарів на місцевому рівні, що динамічно розвивається і стане важливим компонентом відновлення України, а й утримують людський капітал, зберігаючи основні робочі місця. ЄБРР, як і раніше, прихильний фінансуванню інших інвестицій в Україні та сусідніх державах, які постраждали від війни", - цитується в повідомленні віце-президент ЄБРР Ален Пілу, який підписав кредитну угоду з Cersanit у Варшаві.

Кредит надається в рамках відкритої банком після війни Програми забезпечення стійкості та джерел засобів до існування (RLF).

Як повідомлялося, ЄБРР спільно з донорами зобов'язався протягом 2022-2023 років надати Україні фінансування в розмірі EUR3 млрд для підтримки функціонування бізнесу та економіки. У 2022 році банк спрямував на підтримку України EUR1,7 млрд і залучив від партнерських фінансових установ EUR200 млн.

Cersanit S.A. є однією з провідних виробничих компаній за участю польського капіталу на європейському ринку. Основним видом діяльності компанії є виробництво і реалізація продукції для оздоблення та оснащення ванних кімнат.

Як вказується на сайті Cersanit, серед активів групи - чотири заводи в Польщі та по одному в Німеччині, Румунії та Україні. Український завод компанії було запущено 2009 року в Житомирській області. Потужність підприємства становить 12 млн кв. м керамічної плитки і до 2 млн одиниць сантехніки на рік.

Згідно з фінзвітністю ТОВ "Церсаніт Інвест", 2022 року компанія отримала 964,5 млн грн чистого збитку, виручка склала понад 2,1 млрд грн.

За даними Opendatabot, власником компанії значиться АТ "Церсаніт", бенефіціаром - Міхал Анджей Соловов (Польща).




Просмотров: 277
Другие новости