Компании

все компании

СБУ заарештувала активи Вадима Новинського

13 квітня 2023 року, 13:16
За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) заарештовано майно екс-народного депутата, підсанкційного бізнесмена Вадима Новинського на суму понад 3,5 млрд грн, повідомляє спецслужба.

"За матеріалами Служби безпеки заарештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського, причетного до пособництва країні-агресору", - йдеться в повідомленні СБУ в Телеграм-каналі в четвер.

За її даними, до списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств і 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги "блакитного палива". Загальна сума арештованого майна - понад 3,5 млрд грн.

Як повідомляється, щоб уникнути санкцій РНБО, Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об'єкти на кілька афілійованих комерційних структур. Для реалізації угоди він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

Наразі за матеріалами СБУ Мін'юст України скасував незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха.

У межах кримінального провадження за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), співробітники СБУ провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів. Під час обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності, повідомляє СБУ.

Слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора у взаємодії з Міністерством юстиції України.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський указом від 1 грудня 2022 року ввів у дію рішення РНБО "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", яким санкції було застосовано і щодо Новинського.

Санкційний пакет включає 12 типів накладених обмежень, зокрема, повне блокування активів, заборону на здійснення торговельних операцій, позбавлення всіх державних нагород і відзнак, заборону на виведення капіталу за межі України тощо.




Просмотров: 223
Другие новости