Компании

все компании

Рада ухвалила законопроєкт про реформування держрезерву

12 квітня 2023 року, 15:41
Верховна Рада ухвалила за основу урядовий проєкт закону про державні резерви №9079 від 3 березня 2023 року, що спрямований на реформування чинної системи державного матеріального резерву, повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Законопроєктом передбачено розмежування понять державний матеріальний резерв і мобілізаційний резерв. Дано визначення балансоутримувачів державного матеріального резерву та мобілізаційного резерву. Центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних резервів, делеговано повноваження з перевірки наявності матеріальних цінностей державних резервів, написав він у своєму телеграмі.

Документом оновлено принципи та напрями формування номенклатури матеріальних цінностей; закріплено поняття "резервування", порядок і критерії відбору резервантів; удосконалено порядок проведення оновлення матеріальних цінностей.

Законопроєкт передбачає можливість зберігання палива на території країн Європи.

Крім того, у разі його ухвалення буде запроваджено штрафні санкції для підвищення дисципліни суб'єктів господарювання, а рішення про застосування фінансових санкцій визнаватиметься виконавчим документом. Центральні органи виконавчої влади, що реалізують держполітику у сфері державних резервів, звільняються від сплати судових зборів.

У документі передбачено створення захищеної автоматизованої бази даних для зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення інформації та формування звітності з дотриманням вимог доступу до інформації з обмеженим доступом.





Просмотров: 314
Другие новости