Компании

все компании

Berkshire Hathaway збільшила частки у п'яти найбільших торгових компаніях Японії

11 квітня 2023 року, 17:22
Інвестиційна компанія Уоррена Баффета Berkshire Hathaway збільшила частки у п'яти найбільших торгових компаніях Японії, розглядає можливість інвестицій в інші фірми країни.

На сьогодні Berkshire володіє приблизно 7,4% у Mitsubishi Corp., Mitsui & Co., Sumitomo Corp., Itochu Corp. та Marubeni Corp., написало видання Nikkei. У 2020 році компанія Баффета придбала приблизно по 5% у цих фірмах.

П'ять зазначених компаній є диверсифікованими конгломератами із частками у різних бізнесах, включно з ритейлом, енергетикою та гірничодобувною галуззю.

Баффет, якому виповнилося 92 роки, зараз перебуває у Японії, де зустрічається з керівниками компаній. Він зазначив, що Berkshire наразі не володіє акціями інших японських фірм, але не виключив можливості таких інвестицій у майбутньому.

Слова Баффета можуть "підштовхнути іноземних інвесторів до вкладення коштів у японські акції, особливо в акції вартості", - сказав старший стратег T&D Asset Management Хіросі Наміока.

Ціна акцій Marubeni за підсумками торгів у вівторок підскочила на 4,6%, Sumitomo – на 3,2%, Itochu – на 3%, Mitsui & Co. – на 2,7%, Mitsubishi – на 2,1%.





Просмотров: 435
Другие новости