Компании

все компании

Нацбанк вітає RBI про рішення продати дочірній російський банк

31 березня 2023 року, 11:26
Національний банк України відзначив позитивні сигнали в заяві групи Raiffeisen Bank International (RBI), оголошеній за результатами загальних зборів 30 березня, у якій ідеться про плани продати дочірній російський банк або вивести з периметра групи.

"Зауважимо, що заява не містить чіткого плану з конкретними кроками та термінами їхньої реалізації, однак може свідчити про перехід від пошуку "стратегічних варіантів майбутнього" до готовності банку до реального скорочення ділової активності в Росії та реалізації рішень, що призведуть до продажу або виділення чи деконсолідації Райффайзенбанку Росія з групи", - ідеться в заяві НБУ на його сайті в п'ятницю.

Український центробанк також висловив сподівання, що RBI Group як відповідальний член міжнародної фінансової спільноти вже найближчим часом докладе зусиль для впровадження зазначених ініціатив.

Уточнюється, що голова Нацбанку Андрій Пишний до зборів звертався до наглядової ради RBI із закликом не затягувати з рішенням про вихід банку з Росії. Він також звернув увагу на неприйнятність потенційного виходу Райффайзенбанку з Росії шляхом обміну його активами з підсанкційним Сбербанком в Австрії.

Водночас регулятор заявляє, що українська "дочка" RBI, Райффайзен Банк, має підтримку НБУ як системно важливий банк, що сприяє підтримці фінансової стабільності в країні в розпал війни.

"Участь банку в розвитку банківського сектору, економічних програмах та гуманітарних проєктах є відчутною та важливою", - наголосив Нацбанк.

Насамкінець він зазначив, що продовжить уважно стежити за діяльністю банків, які мають дочірні структури в Росії, і надалі порушуватиме питання присутності міжнародних банків на російському ринку в комунікації із санкційними регуляторами країн-партнерів.

Групу RBI в Росії представляють Райффайзенбанк, а також лізингова, страхова та керуюча компанії.




Просмотров: 245
Другие новости