Компании

все компании

Ціни на нафту посилили падіння, Brent $73,44 за барель

24 березня 2023 року, 14:29
Ціни на нафту посилили падіння вдень у п'ятницю на тлі загальної волатильності на світових фінансових ринках.

Травневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 12:56 кв подешевшали на $2,47 (3,25%) - до $73,44 за барель.

Котирування травневих ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $2,46 (3,52%) - до $67,5 за барель.

Напередодні Brent подешевшала на 1%, WTI - на 1,3%, знизившись уперше за чотири сесії на побоюваннях, що готовність Федеральної резервної системи й надалі підвищувати відсоткові ставки може призвести до рецесії в американській економіці.

Котирування продовжують падіння в п'ятницю на новій хвилі зниження акцій європейських банків і зміцнення долара. Сильний долар знижує привабливість сировинних товарів для власників інших валют.

Нафта може завершити перший квартал рекордним зниженням з початку 2020 року через побоювання рецесії в США і проблем банківського сектору при збереженні високого рівня поставок, зазначає Bloomberg.

"Банківська криза поширюється на сферу нерухомості, і ринок акцій знову втратив апетит до ризику, - написав глава відділу сировинної стратегії в Saxo Bank Оле Слот Хансен. - Долар зміцнюється, а американські і особливо європейські акції активно падають, що тисне на сировинний сектор".

теги: Brent, нафта



Просмотров: 357
Другие новости