Компании

все компании

Сімнадцятий суховантаж із зерном зафрахтований ВПП ООН вийшов з України в Ефіопію

23 березня 2023 року, 10:41
Сімнадцятий суховантаж, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП), у середу вийшов з українського порту "Одеса", він прямує до Ефіопії, повідомило Мінвідновлення у Facebook.

"Балкер Deniz M доставить 30 тис. тонн гуманітарної пшениці в Ефіопію. Під егідою ВПП ООН уже понад півмільйона тонн української пшениці було доправлено до країн Африки та Азії, що потребують допомоги", - зазначило відомство.

Загалом у середу з портів "Великої Одеси" вийшли три судна зі 112,4 тис. тонн агропродукції для Африки та Азії. Як уточнило Мінвідновлення, балкер BC Callisto з 30,5 тис. тонн пшениці прямує до Алжиру, а Ioannis Theo з 52 тис. тонн пшениці до В'єтнаму.

"зерновим коридором" також рухаються чотири судна під завантаження 122 тис. тонн агропродукції, вказується в повідомленні.

За даними Мінвідновлення, у межах "зернової ініціативи" з 1 серпня 2022 року з портів "Великої Одеси" вийшли 833 судна, які експортували 25,3 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Як повідомлялося, ООН підтвердила продовження "Чорноморської зернової ініціативи" після 18 березня 2023 року. Однак якщо Україна наполягає, що ініціативу подовжено, як і було спочатку передбачено, на 120 днів, то РФ стверджує, що тільки на 60.




Просмотров: 192
Другие новости