Компании

все компании

Кабмін затвердив оновлений склад наглядової ради "Укрпошти"

23 березня 2023 року, 15:36
Кабінет міністрів затвердив на посади членів наглядової ради АТ "Укрпошта" сімох переможців відбору: п'ятьох незалежних членів, один із яких уже в складі ради, і двох представників держави, повідомило Мінекономіки в четвер.

"Ця наглядова рада має стати поштовхом для розвитку компанії, залучення нових інвестицій та здійснення сучасних сервісів. Ми очікуємо, що нові фахівці посилять команду державного поштового оператора", - наголосила перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона також зазначила, що в новому складі наглядової ради "Укрпошти" більшість членів з України та відрізняється кращою обізнаністю з реаліями української економіки. При цьому іноземці у складі такого борду мають втілювати європейський досвід трансформацій аналогічних "Укрпошті" організацій, вважає Свириденко.

Згідно з повідомленням, незалежними членами наглядової ради стали старший партнер Cambridge Management Consulting Рінат Абдрасилов, Якуб Карновскі, який має досвід роботи в наглядових радах "Укрпошти" та "Укрзалізниці", Гері Джон Керрол, безпосередньо пов'язаний із поштовим бізнесом, спеціаліст зі стратегічного менеджменту та банківської справи Олена Малинська, екс-міністр фінансів Ігор Мітюков. Державу в наглядовій раді представляють професор господарського і трудового права Наталія Бернацька та економіст Христина Прасолова.

Гендиректор "Укрпошти" уточнив агентству, що до поновлення серед вищеназваних членів у наглядовій раді був тільки Карновскі.

Як повідомлялося, на конкурс до наглядової ради "Укрпошти" було подано 131 заявку. За допомогою міжнародних партнерів і професійного рекрутера "Бойден Україна" на фінальній стадії відбору Номінаційний комітет заслухав 18 осіб із короткого списку претендентів - на сім посад.




Просмотров: 265
Другие новости