Компании

все компании

Ф'ючерси на індекси США зростають у четвер

23 березня 2023 року, 18:31
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси зростають у четвер, інвестори оцінюють нову порцію статданих і підсумки засідання Федеральної резервної системи, що завершилося напередодні.

Федрезерв у середу підвищив базову ставку на 25 базисних пунктів, до 4,75-5% річних. Рішення збіглося з прогнозами більшості аналітиків.

При цьому глава ФРС Джером Пауелл заявив, що не очікує зниження ставки в поточному році. Він також припустив, що якщо інфляція виявиться занадто стійкою, то ставку може бути підвищено сильніше, ніж передбачено поточним прогнозом (медіанний прогноз керівників Федрезерву передбачає ще одне підвищення на 25 б. п. цього року).

Після таких слів глави Федрезерву американські індекси завершили торги середи рекордним зниженням за два тижні.

Тим часом у четвер стало відомо, що кількість американців, які вперше звернулися по допомогу з безробіття, минулого тижня скоротилася до 191 тис. осіб зі 192 тис. Аналітики, опитані Bloomberg, у середньому очікували зростання кількості заявок до 197 тис.

Крім того, від'ємне сальдо рахунку поточних операцій платіжного балансу США в четвертому кварталі зменшилося на $12,2 млрд (на 5,6%) і становило $206,8 млрд, ідеться у звіті міністерства торгівлі країни. Аналітики в середньому очікували, що показник становитиме $213,2 млрд, згідно з даними Trading Economics.

Акції General Mills Inc. (SPB: GIS) дорожчають на 1,7% під час попередніх торгів. Один з найбільших виробників продуктів харчування в США в третьому кварталі 2023 фінансового року зафіксував більший, ніж очікувалося, скоригований прибуток і виручку, а також поліпшив власний прогноз на поточний фінрік.

Ціна паперів Darden Restaurants (SPB: DRI) збільшується на 0,3%. Оператор мереж ресторанів італійської кухні Olive Garden і стейкхаусів LongHorn у третьому кварталі 2023 фінансового року збільшив чистий прибуток і виручку сильніше за прогнози ринку.

Капіталізація Coinbase Global (SPB: COIN) впала на 16% після того, як оператор найбільшої у США криптовалютної біржі оприлюднив попередження від регулятора про можливе порушення закону про цінні папери.

Значення червневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 14:49 кв підвищилося на 0,3% і становило 32354 пункти. Котирування червневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 збільшилося до цього часу на 0,61%, до 3994,75 пункту. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень зріс на 1,05% і становив 12840,75 пункту.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 414
Другие новости