Компании

все компании

Черкаський "Азот" у січні-лютому наростив виробництво

23 березня 2023 року, 11:27
Черкаський "Азот", що входить до азотного холдингу "Ostchem", у січні-лютому 2023 року виробив 235 тис. тонн мінеральних добрив, що на 23% більше, ніж у січні-лютому минулого року, йдеться в повідомленні прес-служби Group DF у середу.

"У лютому 2023 року обсяг виробництва становив 123,7 тис. тонн продукції на місяць - це максимальний показник із початку повномасштабної війни", - уточнюється в релізі.

Згідно з ним, ключовим продуктом, за рахунок якого підприємство демонструвало зростання обсягів виробництва в січні-лютому 2023 року, став карбамід. Обсяг його виробництва за два місяці зріс майже втричі - до 67,4 тис. тонн.
Також більш ніж на 10% збільшилися обсяги виробництва КАС - з 50,9 тис. тонн до 56,2 тис. тонн, тоді як обсяги виробництва аміачної селітри незначно знизилися - на 2%, до 102,2 тис. тонн.

"Цього року через військові ризики аграрії до останнього моменту відкладали ухвалення рішення про купівлю мінеральних добрив, був значний відкладений попит. Як результат, у січні-лютому попит на нашу продукцію істотно зріс. Логічно, що підприємство збільшило завантаження потужностей до 70-75%", - наводяться в повідомленні слова голови правління Черкаського "Азоту" Віталія Склярова.

За його словами, у березні підприємство не знижує завантаження, оскільки аграрії продовжують активно купувати добрива, і багато хто досі не сформував запаси, достатні для проведення весняної посівної.

Скляров наголосив, що підприємство в березні та квітні продовжить працювати на 70-80% своєї потужності, "поки зберігатиметься підвищений попит з боку аграріїв". Він уточнив, що сьогодні на ньому працюють усі базові цехи з виробництва добрив: аміаку, аміачної кислоти, аміачної селітри, карбаміду і КАС.

"Каталізатором різкого збільшення попиту 2023 року стало зниження відпускних цін на мінеральні добрива в "гарячий" сезон, що вдалося завдяки зниженню цін на газ - основну сировину для виробництва добрив", - зазначив також голова правління.
За його словами, зростання попиту обмежене фінансовими можливостями споживачів добрив: з одного боку, підтримка фермерів державою дає відчутний ефект, з іншого - доступ малих і середніх аграріїв до фінансування все ще дуже обмежений.

Уточнюється, що з початку 2023 року азотний холдинг Ostchem знизив вартість карбаміду на 9 тис. грн - до 29 тис. грн/тонна, аміачної селітри - на 8,5 тис. грн, до 28,5 тис. грн/тонна, КАС - на 4 тис. грн, до 29 тис. грн/тонна.
Підприємства Ostchem у 2022 році виробили 1,75 млн тонн мінеральних добрив, з яких Черкаський "Азот" 1,117 млн тонн.




Просмотров: 296
Другие новости