Компании

все компании

"Метінвест" передає сталь на виготовлення баггі для ЗСУ

22 березня 2023 року, 17:02
Мережа сервісних металоцентрів групи "Метінвест" в Україні - "Метінвест-СМЦ" - у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт Ріната Ахметова" передала Оперативному командуванню "Південний" металопродукцію для виготовлення мобільних автомобілів баггі, які мають високий попит на передовій.

Згідно з прес-релізом, баггі - невеликий легкий автомобіль високої прохідності з відкритими колесами, який використовується для їзди по бездоріжжю. Такої техніки на озброєнні в Україні немає. Її виготовленням і постачанням займаються активісти, волонтери, представники окремих військових об'єднань.

Зазначається, що баггі компактні, швидкі, маневрені, мають високу прохідність і легко маскуються. Ці машини відносно недорогі й незамінні в розвідці, можуть атакувати малими групами, здійснювати швидкі рейди в тил ворога. Саме тому на передовій баггі - хороша альтернатива звичайному колісному транспорту.

Як повідомляється, нещодавно до "Метінвест-СМЦ" звернулися представники ОК "Південь": військові потребували комплектування для виробництва баггі. За їхнім запитом компанія безоплатно надала 3,8 тонни металопрокату - куточки, лист, труба - на виготовлення 10 фронтових міні-автомобілів.

Як пише пресслужба, кожен також може допомогти захисникам України: за наявності старих моделей автомобілів "Жигулі" 01-07, що не перебувають у вжитку, їх можна передати ЗСУ (Operational Command South у ФБ або на пошту coll-centr_ok_pivden@post.mil.gov.ua).

Нагадується, що група "Метінвест" уже спрямувала на проєкти мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт Ріната Ахметова" 1,6 млрд грн.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 393
Другие новости