Компании

все компании

Ф'ючерси на індекси США слабо знижуються

22 березня 2023 року, 15:54
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси демонструють слабке зниження в середу, інвестори зайняли вичікувальну позицію напередодні оголошення підсумків засідання Федеральної резервної системи.

Рішення ФРС стане відоме о 20:00 кв, а о 20:30 розпочнеться традиційна пресконференція глави центробанку Джерома Пауелла. Котирування ф'ючерсів на рівень ключової процентної ставки показують, що ринок бачить 89%-ву ймовірність її підвищення на 25 базисних пунктів.

Однак така впевненість приховує високий ступінь невизначеності щодо грошово-кредитної політики, зазначає MarketWatch. Економісти задаються питанням, як вчинить Федрезерв, якому потрібно продовжувати боротьбу з інфляцією, що все ще значно перевищує таргетовані 2%, і водночас не допустити посилення тиску на банківський сектор, що зіткнувся з проблемами.

"Уся увага прикута до рішення ФРС щодо ставки, але настільки ж важливим буде дізнатися думку керівництва центробанку з приводу ситуації з банками і з приводу подальших підвищень ставки", - написав стратег Deutsche Bank Генрі Аллен.

"Наші економісти вважають, що рішення ЄЦБ минулого тижня може стати хорошим рецептом для Федрезерву: підвищити ставки відповідно до очікувань, відмовитися від прогнозу щодо подальших змін, але сигналізувати про схильність до посилення", - додав він.

Акції Winnebago Industries (SPB: WGO) Inc. дорожчають на премаркеті на 3,9%. Виробник автобудинків і моторних човнів у другому кварталі 2023 фінансового року різко скоротив чистий прибуток і виручку, проте скоригований прибуток і виручка перевершили очікування ринку.

Ціна паперів First Republic Bank опускається на 3,4% на чутках, що проблемний американський банк звернувся цього тижня до Lazard Ltd. за допомогою в оцінці можливих стратегічних варіантів. Ці варіанти включають продаж усього бізнесу, частини активів або докапіталізацію, написала The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Капіталізація Nike Inc. (SPB: NKE) знизилася на 1,8%. Американський виробник спортивних товарів у третьому кварталі 2023 фінансового року скоротив чистий прибуток на 11%, однак результат перевершив консенсус-прогноз.

Тим часом керівництво Nike повідомило, що очікує зниження рентабельності в цьому фінроці, що викликало розчарування інвесторів.

Ринкова вартість GameStop (SPB: GME) злетіла на 56%. Власник мережі магазинів відеоігор і споживчої електроніки несподівано завершив четвертий фінансовий квартал із прибутком, а його виручка перевищила очікування ринку.

Значення червневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 14:39 кв. знизилося на 0,02% і становило 32768 пунктів. Котирування червневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 опустилося до цього часу на 0,09%, до 4032 пунктів. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень знизився на 0,19% і становив 12842,25 пункту.




Просмотров: 279
Другие новости