Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн Європи слабо знижуються у середу

22 березня 2023 року, 13:21
Фондові індекси найбільших країн Західної Європи слабо знижуються на початку торгів у середу в очікуванні підсумків засідання Федеральної резервної системи.

Крім того, трейдери оцінюють економічні дані з Великої Британії, які можуть вплинути на рішення керівництва Банку Англії про розмір базової ставки, повідомляє Trading Economics.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 до 10:41 кв зменшився на 0,03% і становив 446,33 пункту.

Німецький індикатор DAX з відкриття ринку опустився на 0,06%, британський FTSE 100 - на 0,2%, французький CAC 40 - на 0,3%. Іспанський IBEX 35 та італійський FTSE MIB втратили близько 0,1%.

Споживчі ціни у Великій Британії в лютому зросли на 10,4% у річному вираженні, повідомило статуправління країни в середу. Таким чином, інфляція прискорилася порівняно з 10,1% у січні. При цьому аналітики очікували уповільнення зростання цін до 9,9%.

Прискорення інфляції було зафіксовано вперше за чотири місяці й зумовлено істотним зростанням цін у ресторанах і готелях (на 12,1%, максимальний стрибок із червня 1991 року). Крім того, вартість продуктів харчування і безалкогольних напоїв злетіла на 18%, що є найістотнішим приростом із серпня 1977 року.

Ці дані підвищують ймовірність того, що Банк Англії продовжить підвищення процентних ставок для стримування інфляції, зазначають експерти. Раніше деякі економісти вважали, що обережний підхід до грошово-кредитної політики на тлі проблем у банківському секторі може призвести до того, що британський ЦБ за підсумками засідання в четвер збереже ставку без зміни.

Найсуттєвіше падіння котирувань серед компонентів Stoxx 600 показують акції British Land Co. і Bureau Veritas SA - відповідно на 4,7% і 4,1%.

У Німеччині опускається вартість паперів Deutsche Bank і Commerzbank - на 1% і 1,2% відповідно, Deutsche Telekom - на 1,4%.

Акції виробників спортивних товарів Adidas подешевшали на 1,1%, Puma - на 0,8% слідом за падінням котирувань паперів американського конкурента Nike після публікації квартальної звітності.

У Франції до числа лідерів зниження цін входять папери Airbus (-1,3%), ArcelorMittal (-1,2%), Hermes International (-0,8%), Sanofi (-0,6%).




Просмотров: 187
Другие новости