Компании

все компании

Україна відправить по 30 тис. тонн пшениці до Ємену та Ефіопії

21 березня 2023 року, 09:00
Україна відправить до Ємену та Ефіопії по 30 тис. тонн пшениці в рамках відповідно програм GrainFromUkraine і Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН), повідомило Мінвідновлення в понеділок.

"Учора ввечері балкер Negmar Cicek був пришвартований у порту "Чорноморськ", а вже станом на 08:00 20 березня на нього було завантажено 7 тис. тонн української пшениці", - зазначило відомство на своїй сторінці у Facebook.

Мінвідновлення нагадало, що це вже шосте судно в рамках програми GrainFromUkraine, мета якої - надання української пшениці країнам, що страждають від голоду. Зокрема, надання гуманітарної пшениці для Ємену стало можливим завдяки донатам урядів США, Франції та Іспанії.

Крім того, Україна готує до відправки балкер Deniz M з 30 тис. тонн української пшениці в Ефіопію під егідою ВПП ООН. Наразі судно очікує завантаження в порту "Одеса".

Крім того, додали в Мінвідновлення, після продовження 18 березня "зернової ініціативи" на новий термін у понеділок із портів Великої Одеси вийшло 3 судна зі 154 тис. тонн агропродукції для Азії та Європи.

Як повідомлялося, до програми GrainFromUkraine за підтримки Всесвітньої продовольчої програми ООН долучилися вже понад 30 країн та інституцій.

За даними Мінінфраструктури, загалом у рамках "зернової ініціативи" з 1 серпня з портів "Великої Одеси" вийшло 828 суден, які експортували 25,1 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.




Просмотров: 205
Другие новости