Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США піднімаються в понеділок

20 березня 2023 року, 16:34
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси піднімаються в понеділок, інвестори оцінюють новини про злиття двох провідних банків Швейцарії і чекають засідання Федеральної резервної системи.

Найважливішою для світових ринків новиною стала купівля швейцарського банку Credit Suisse конкуруючим UBS за 3 млрд швейцарських франків ($3,25 млрд). UBS заплатить по 0,76 франка за акцію Credit Suisse, угода не потребує схвалення акціонерів і буде повністю оплачена грошовими коштами, включно з допомогою та гарантіями з боку уряду і Швейцарського національного банку.

Також ключовою подією цього тижня стане засідання Федеральної резервної системи. Аналітики вважають, що у зв'язку з напруженою ситуацією в банківській сфері Федрезерв може підняти базову ставку лише на 25 базисних пунктів, зазначає Trading Economics.

Тим часом економіст Goldman Sachs Group (SPB: GS) Девід Мерікл прогнозує, що ФРС не підвищуватиме ключову відсоткову ставку на засіданні, яке завершиться 22 березня.

Акції First Republic Bank впали на 19% під час попередніх торгів після обвалу на 80% з початку березня. Аналітики S&P погіршили рейтинг банку і зазначили, що оголошеного минулого тижня вливання $30 млрд може виявитися недостатньо для усунення проблем банку з ліквідністю.

Капіталізація Goldman Sachs Group і Citigroup Inc. (SPB: C) зростає на 1,3%, JPMorgan Chase & Co.- на 0,7%.

Значення червневого ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones на 15:01 кв підвищилося на 0,34% і становило 32181 пункт. Котирування червневого ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 зросло до цього часу на 0,29%, до 3958,25 пункту. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 на червень збільшився на 0,19% і становив 12669 пунктів.




Просмотров: 283
Другие новости