Компании

все компании

У кабінеті міністрів України відбудуться кадрові зміни

19 березня 2023 року, 11:41
Фракція політичної партії "Слуга народу" на засіданні в суботу, 18 березня, обговорила кадрові зміни в уряді, які плануються на наступний тиждень, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, призначення міністром освіти і науки Оксена Лісового, звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна, призначення на посаду міністра стратегічних галузей промисловості Олександра Камишина", - написав Шмигаль у телеграм-каналі.

Крім того, за словами прем'єра, віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров опікуватиметься ще низкою напрямків, окрім діджиталізації. Його майбутня посада - віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації України.

Оксен Лісовий - у минулому викладач Києво-Могилянського колегіуму, а також обіймав одну з керівних посад у дикрекції "Укртелекому". З червня 2010 року очолив Національний центр "Мала академія наук України". З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року добровольцем пішов на фронт у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Водночас дистанційно продовжив виконувати обов'язки директора МАН України.

Олександр Камишин - колишній голова правління "Укрзалізниці" (1 квітня 2022 - 27 лютого 2023), з 11 серпня 2021 року був в.о. голови правління "Укрзалізниці". До того, як очолив "Укрзалізницю", обіймав посаду менеджера в Dragon Capital і SCM. Також 2021 року Камишин працював радником міністра інфраструктури України Олександра Кубракова. У лютому 2023 року подав у відставку з посади голови правління "Укрзалізниці", заявивши про плани очолити офіс з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі. 3 березня 2023 року призначений радником Президента України (поза штатом).




Просмотров: 300
Другие новости