Компании

все компании

Ціни на золото різко піднімаються

18 березня 2023 року, 11:44
Ціни на золото різко піднімаються в п'ятницю на тлі ослаблення курсу долара, завершуючи тиждень поблизу максимальної позначки за шість тижнів.

Котирування квітневих контрактів на золото на Нью-Йоркській біржі Comex до 17:51 кв підвищилися на 2,1% - до $1963,4 за тройську унцію.

Срібло з поставкою в травні підскочило в ціні на 3% і коштує $22,34 за унцію.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає приблизно 0,3% під час торгів.

Ослаблення долара позитивно впливає на ціни на сировинні товари, оскільки вони стають більш привабливими для власників інших валют. Долар, тим часом, дешевшає через посилення очікувань ринку, що Федрезерв закінчить цикл підвищень ключової відсоткової ставки після підйому на 25 базисних пунктів наступного тижня.

"Зростає консенсус, що Федрезерв наступного тижня зробить те саме, що і ЄЦБ цього тижня: підніме ставки відповідно до очікувань і візьме паузу. Очікування, що Федрезерв наближається до кінця циклу підйому ставок, тиснуть на долар", - написав провідний інвестиційний аналітик XM Раффі Бояджан.

Європейський центральний банк напередодні підвищив усі процентні ставки на 50 б.п.

теги: золото



Просмотров: 504
Другие новости