Компании

все компании

"Нова пошта" планує відкрити друге відділення в Литві

18 березня 2023 року, 17:12
"Нова пошта" виходить на ринок Литви і відкриває перше відділення у Вільнюсі, а за кілька місяців планує відкрити друге відділення у другому за величиною литовському місті - в Каунасі, повідомив співзасновник "Нової пошти" В'ячеслав Клімов.

"У Литві плануємо відкрити два відділення: цього місяця вантажне у Вільнюсі та за кілька місяців поштове в Каунасі", - сказав Клімов агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах "Саміту експортерів" видання "Форбс Україна" в Києві.

За його словами, також цього року планується відкриття відділень у Чехії, Румунії та Німеччині й розширення мережі в Польщі на всі воєводства.

Водночас відкриття поштоматів у Польщі та Литві компанія поки що не розглядає. "І Польща, і Литва досить щільно накриті поштоматами різних компаній, тому надійнішою зараз відчуваємо стратегію приходити з нашими відділеннями і нашою адресною доставкою", - пояснив Клімов.

Співвласник "Нової пошти" підтвердив плани відкриття відділень компанії в Німеччині вже цьогоріч і зазначив, що компанію приваблює місткість ринків, адже кількість посилок на одного жителя в Польщі у 2-3 рази, а в Німеччині - у 3-4 рази більша, ніж в Україні.

Джерелами фінансування експансії на зовнішні ринки є власні кошти компанії, зазначив Клімов. В Україні компанія планує продовжити відкривати нові відділення, встановлювати поштомати, а також восени завершить будівництво двох нових сортувальних центрів Київ-Схід і в Одесі.

Заснована 2001 року Група компаній (ГК) "Нова Пошта" - найбільший учасник українського логістичного ринку: її мережа налічує близько 10 тис. відділень і 13 тис. поштоматів по всій Україні. Кількість відправлень за 2021 рік перевищила 372 млн. Крім цього, небанківська фінансова установа "НоваПей" надає послуги з грошових переказів та операцій з електронними грошима. За 2021 рік було проведено 388 млн транзакцій.

Детальних результатів роботи ГК у 2022 році поки що не оголошували, проте Клімов заявляв про відновлення кількості відправлень наприкінці року до 95% до довоєнного рівня.

До складу групи також входить "Нова пошта Глобал", яка розвиває міжнародну партнерську мережу, щоб надавати клієнтам послуги з експрес-доставки не тільки в Україні, а й за кордоном. Компанія виконує регулярні авіарейси до США, Європи, Китаю та за 2021 рік доставила 9,3 млн міжнародних відправлень.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 424
Другие новости