Компании

все компании

Ferrexpo продовжує претендувати на Галещинське родовище залізистих кварцитів

18 березня 2023 року, 13:48
Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні вказує на неправомірність відкликання однієї з ліцензій - на розвідку Галещинського (Кременчуцького) родовища залізистих кварцитів - після підпадання під санкції Біланівського гірничо-збагачувального комбінату, який входить до групи (БГЗК, Горішні Плавні, Полтавської обл.).

Згідно з річним звітом Ferrexpo, 24 червня 2021 року на офіційному сайті президента опубліковано указ, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів і санкцій.

БГЗК внесено до списку юридичних осіб, на яких поширюються санкції.

"Указ і рішення не містять правових підстав для застосування санкцій", - вважають у групі.

При цьому уточнюється, що відповідно до санкцій анулюється ліцензія на розробку Галещинського родовища - одна з двох ліцензій, що належать БГЗК.

Компанія продовжує відстоювати свої інтереси в судах. Наступне судове засідання призначено на 3 квітня 2023 року.

Родовище Галещинське перебуває на стадії розвідки і розташоване на північ від активних гірничих робіт групи.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 24 червня 2021 року підписав указ, яким увів у дію рішення РНБОУ про безстрокове анулювання ліцензій дев'яти компаніям-надрокористувачам, серед яких БГЗК, який входить до групи Ferrexpo Костянтина Жеваго. Цим указом анульовано спеціальний дозвіл на користування надрами на Галещинське (Кременчуцьке) родовище залізних руд з 2004 до 2036рр.

Ferrexpo - залізорудна компанія з активами в Україні.

Ferrеxpo належить 100%-ва частка ТОВ "Єристівський ГЗК" і 99,9%-ва - ТОВ "Біланівський ГЗК". До судового рішення у вересні 2022 року Ferrexpo також належало 100% акцій ПрАТ "Полтавський ГЗК".




Просмотров: 643
Другие новости