Компании

все компании

Фондові індекси АТР зростають у п'ятницю слідом за Уолл-стріт

17 березня 2023 року, 11:59
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зростають у п'ятницю слідом за Уолл-стріт завдяки ослабленню побоювань щодо розростання проблем у банківському секторі США.

Підтримку ринку надала новина про те, що американський First Republic Bank, який зіткнувся з відтоком коштів інвесторів з депозитів через ситуацію з Silicon Valley Bank, отримав $30 млрд допомоги від 11 великих банків США, включаючи JPMorgan Chase & Co. (SPB: JPM), Bank of America Corp. (SPB: BAC), Citigroup Inc. (SPB: C) і Wells Fargo & Co. (SPB: WFC).

Ба більше, фінінститути заявили про довіру "до банків усіх розмірів" у США і готовність допомагати їм за потреби.

Позитивним фактором для азіатських ринків також є зміна очікувань трейдерів щодо подальших темпів посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС), зазначає Bloomberg. Багато експертів упевнені, що проблеми банківського сектора наблизили завершення циклу підйому ставки ФРС.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 додає 1,2% під час торгів у п'ятницю. Котирування акцій банків Mitsubishi UFJ, Japan Post Bank і Mizuho Financial зросли відповідно на 1%, 0,3% і 1,9%.

Папери японських чіп-мейкерів упевнено дорожчають: Tokyo Electron - на 2,7%, Advantest - на 3,1%, Keyence - на 2,4%.

Гонконгський Hang Seng зростає на 1,7%, китайський Shanghai Composite піднявся на 1,3%.

Ціна акцій технологічної компанії Baidu Inc. (SPB: BIDU) підскочила в ціні на 14% у Гонконзі після позитивної оцінки представленого нею раніше цього тижня чат-бота брокерськими компаніями.

Папери Meituan (SPB: 3690) подорожчали на 3%, Xiaomi (SPB: 1810) Corp. - на 3,3%, Tencent (SPB: 700) Holdings - на 2%.

На біржах материкового Китаю лідерами зростання також виступають акції технологічних компаній. Папери iFLYTEK Co. зросли в ціні на 8,3%, 360 Security Technology - на 4,8%, Inspur Electronic - на 2,5%, Kunlun Tech - на 3,9%.

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI додає 0,8% під час торгів, австралійський S&P/ASX 200 виріс на 0,4%.




Просмотров: 199
Другие новости