Компании

все компании

Британія заборонила використовувати TikTok на урядових телефонах

16 березня 2023 року, 16:53
Великобританія запроваджує заборону на використання соцмережі TikTok на урядових телефонах та електронних пристроях із міркувань безпеки, заявив у четвер канцлер герцогства Ланкастерського, секретар британського кабінету міністрів Олівер Доуден.

"Ми збираємося заборонити TikTok на урядових пристроях. Ми зробимо це негайно", - сказав Доуден, виступаючи в палаті громад.

"Ми переходимо до системи, в якій урядові пристрої зможуть отримати доступ до застосунків третіх країн, занесених лише до попередньо затвердженого списку. Ця система вже діє в багатьох відомствах, тепер вона стане правилом для всього уряду", - додав він.

За словами міністра, застосунки соцмереж, зокрема, TikTok, збирають і зберігають великий обсяг інформації про користувачів, включно з контактами, користувацьким контентом та інформацією про геолокацію.

"На електронних пристроях уряду ця інформація може мати конфіденційний характер", - зазначив Доуден.

Він підкреслив, що існує ризик того, що додатки можуть використовувати урядові дані.

Доуден повідомив, що уряд запровадить "обмежені винятки щодо використання TikTok на урядових пристроях, де воно потрібне з оперативних причин".

Він зазначив, що це рішення ухвалено слідом за США, Канадою та ЄС.

Наприкінці минулого року Конгрес США схвалив законопроєкт, що забороняє використання соцмережі TikTok на телефонах і електронних пристроях федерального уряду.

У лютому Білий дім надав усім федеральним агентствам 30 днів на те, щоб видалити TikTok з усіх урядових пристроїв.

Зі свого боку, американські законодавці планують розглянути законопроєкт, який дасть змогу президенту Сполучених Штатів зовсім заборонити використання цього застосунку.

Загалом 13 штатів США вже вжили заходів проти TikTok, який належить компанії ByteDance, що базується в Китаї.

На думку американської влади, уряд КНР може використовувати китайський застосунок для збору даних американських користувачів.




Просмотров: 287
Другие новости