Компании

все компании

Долар США стабільний до євро і фунта та зміцнюється відносно ієни

15 березня 2023 року, 14:49
Долар США стабільний до євро і фунта стерлінгів на торгах у середу, але впевнено зміцнюється відносно ієни.

Американська валюта опинилася під тиском на початку цього тижня, коли проблеми Silicon Valley Bank спровокували перегляд інвесторами прогнозів щодо подальшого підйому базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

Економісти Barclays і Goldman Sachs відкликали прогнози, які передбачали підйом ставки Федрезервом у березні, вважаючи, що американський ЦБ залишить її незмінною цього місяця. Аналітики Nomura заявили, що чекають від ФРС зниження ставки на березневому засіданні на 25 базисних пунктів (б.п.).

Опубліковані у вівторок статдані підтвердили, що інфляція в США продовжує сповільнюватися. Проте вона, як і раніше, істотно вища за цільовий показник ФРС у 2%.

Споживчі ціни в США в лютому збільшилися на 6% у річному вираженні, повідомило у вівторок міністерство праці країни. Темпи зростання сповільнилися порівняно з 6,4% у січні і збіглися з консенсус-прогнозом аналітиків.

Наразі ф'ючерсний ринок оцінює у 80% шанси на підйом ставки Федрезервом на 25 б.п. цього місяця, свідчать дані Trading Economics.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,07% під час торгів, ширший WSJ Dollar Index - 0,08%.

Пара євро/долар за даними на 8:20 кв торгується на рівні $1,0735 порівняно з $1,0733 на закриття ринку у вівторок.

Європейський центральний банк проводить чергове засідання в четвер. Ринок чекає від нього підйому ключових процентних ставок на 50 б.п.

Курс фунта до долара становить $1,2155 порівняно з $1,2159 напередодні.

Вартість американської валюти в парі з ієною піднялася до 134,73 ієни проти 134,23 ієни за підсумками попередньої сесії.




Просмотров: 257
Другие новости