Компании

все компании

Данія створить Фонд у розмірі $1 млрд для допомоги Україні

15 березня 2023 року, 14:15
Уряд Данії 2023 року створить Фонд у розмірі 7 млрд данських крон DKK ($1,01 млрд) для військової, цивільної та бізнес-допомоги Україні, повідомляє уряд Данії.

"Ситуація в Україні надзвичайно серйозна, і потреба в значній підтримці є гострою. Боротьба України за свободу - це боротьба за демократичні цінності та суспільство. Тому уряд об'єднав зусилля з переважною більшістю в данському парламенті, щоб створити фонд у розмірі близько 7 млрд DKK у 2023 році", - повідомило міністерства фінансів Данії на офіційному сайті в середу.

Як уточнюється в повідомленні, крім того, на 2024-2027 рр. виділено кошти для фінансування заміни, пов'язаної з військовими внесками, зробленими у 2022 і 2023 рр.

Як повідомляється, Фонд складатиметься з трьох частин.

Перша. Військова підтримка у вигляді зброї, іншої військової техніки та навчання персоналу - близько 5,4 мільярда DKK у 2023 році.

Друга частина. Цивільна підтримка, спрямована на гострі гуманітарні проблеми, а також на довгострокову реконструкцію - 1,2 мільярда DKK.

Третя частина. Підтримка бізнес-ініціатив, які дають данським компаніям можливість зробити внесок у відновлення України - 0,4 мільярда DKK.

Коментуючи подію, міністр закордонних справ Данії Ларс Лекке Расмуссен заявив: "Українці борються не лише за власну свободу, а й за безпеку всієї Європи. З цим фондом ми виводимо підтримку України Данією на новий рівень. Не в останню чергу це стосується бізнес-сфери. Данські компанії можуть постачати багато чого з того, чого не вистачає Україні, наприклад, питну воду, централізоване опалення та продукти харчування".

Як повідомляється, МЗС Данії має намір помножити зусилля "для допомоги датським компаніям у виході на український ринок і виділити більше коштів на створення кращих умов для ризикованих інвестицій датських компаній в Україні. Це гарна новина як для українського, так і для данського бізнесу".

Президент України Володимир Зеленський подякував Данії за заснування Фонду підтримки України.

"Щиро вдячний парламенту Данії, прем'єр-міністру та уряду за заснування Фонду підтримки України. Понад $1 млрд на військову, гуманітарну та економічну допомогу Україні - це запорука наближення нашої спільної перемоги над агресором і повернення миру в Європу!" - написав він у середу в "Твіттер".




Просмотров: 225
Другие новости