Компании

все компании

Ціни на нафту продовжують знижуватися, Brent - $79,91 за барель

14 березня 2023 року, 11:38
Ціни на нафту продовжують знижуватися у вівторок на тлі загального відходу інвесторів від ризику у зв'язку із ситуацією навколо Silicon Valley Bank у США.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:05 кв становить $79,91 барель, що на $0,86 (1,06%) нижче від ціни на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подешевшали на $2,01 (2,4%), до $80,77 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,82 (1,1%), до $73,98 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів знизилася на $1,88 (2,5%), до $74,8 за барель.

Як повідомлялося, американський Silicon Valley Bank минулої п'ятниці перейшов під управління Федеральної корпорації зі страхування депозитів. Та передала активи банку новій юрособі і пообіцяла забезпечити повну компенсацію всім вкладникам.

У зв'язку з цими подіями Федеральна резервна система (ФРС) анонсувала новий механізм надання коштів фінансовим інститутам загальним обсягом $25 млрд.

У вівторок увагу трейдерів спрямовано на дані про динаміку споживчих цін у США за лютий, які є важливими для ухвалення Федрезервом рішення щодо подальшого рівня базової процентної ставки.

Ф'ючерсний ринок оцінює менш ніж у 50% вірогідність підйому ставки ФРС на 25 базисних пунктів (б.п.) на березневому засіданні, хоча минулого тижня трейдери вважали найвірогіднішим сценарієм підйом ставки одразу на 50 б.п., зазначає агентство Bloomberg.

"Нафтовий ринок не зміг уникнути наслідків краху Silicon Valley Bank, - зазначає Воррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. - Висока волатильність ринку може зберегтися в короткостроковій перспективі, враховуючи майбутню публікацію даних про інфляцію в США".

У вівторок ОПЕК опублікує щомісячний звіт щодо нафтового ринку, а в середу ринок чекає аналогічного огляду від Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

теги: Brent, нафта



Просмотров: 261
Другие новости