Компании

все компании

Ціни на нафту демонструють помірне зростання, Brent біля $83,1 за барель

13 березня 2023 року, 11:25
Ціни на нафту демонструють помірне зростання вранці в понеділок після різкого зниження за підсумками минулого тижня.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:02 кв становить $83,11 за барель, що на $0,33 (0,4%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п'ятниці ці контракти подорожчали на $1,19 (1,5%), до $82,78 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $77,01 за барель, що на $0,33 (0,43%) вище підсумкового значення попередньої сесії. Минулої п'ятниці контракт підвищився в ціні на $0,96 (1,3%), до $76,68 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent впала в ціні на 3,6%, WTI - на 3,8%.

Головним негативним фактором для нафтового ринку минулого тижня стали побоювання більш агресивного курсу грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи. Глава Федрезерву Джером Пауелл заявив, що центробанку доведеться підвищити ставки сильніше, ніж передбачалося раніше, для боротьби з інфляцією.

Крім того, у п'ятницю стало відомо, що американський банк Silicon Valley Bank перейшов під управління Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC). FDIC продасть активи Silicon Valley Bank, що дасть змогу здійснити виплати за незастрахованими вкладами.

"Побоювання подальшого посилення ДКП і ризики у фінансовій галузі викликали тривогу з приводу попиту", - сказала ринковий стратег Saxo Capital Markets Pte. Чару Чанана.

Тим часом кількість діючих нафтових бурових установок у США минулого тижня скоротилася на 2 одиниці і становила 590, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Кількість установок знизилася за підсумками четвертого тижня поспіль, оновивши мінімум з червня минулого року.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 358
Другие новости