Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються

13 березня 2023 року, 16:50
Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США знижуються під час торгів у понеділок.

Інвестори стежать за розвитком ситуації в банківській галузі країни і переглядають прогнози щодо подальших дій Федеральної резервної системи, вважаючи, що американський ЦБ не буде настільки агресивним, як очікувалося, з урахуванням ситуації, що склалася.

Silicon Valley Bank, який є шістнадцятим за величиною банком у США, у п'ятницю перейшов під управління Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC). Та передала активи банку новій юрособі й пообіцяла забезпечити повну компенсацію всім вкладникам. Така сама доля спіткала менший нью-йоркський Signature Bank.

ФРС анонсувала новий механізм надання коштів фінансовим інститутам, щоб переконатися, що вони "мають можливість задовольнити потреби всіх своїх вкладників". Мінфін США обіцяв виділити до $25 млрд зі стабілізаційного фонду для підтримки цієї програми.

Експерти Goldman Sachs Group відкликали прогноз, що передбачав підвищення базової ставки на 25 базисних пунктів на березневому засіданні, з огляду на банкрутство двох банків і підвищені ризики у фінансовій галузі. Вони більше не чекають підйому вартості запозичень і відзначають наявність "значної невизначеності" щодо подальшої траєкторії ставок.

Наступне засідання ФРС призначено на 21-22 березня, і більшість аналітиків вважають, що за його підсумками ставку буде підвищено на 25 б.п. Учасники ринку оцінюють вірогідність такого сценарію в 85%, допускаючи 15%-й шанс, що ставку буде залишено на поточному рівні в 4,5-4,75% річних. Минулого тижня ринок вважав найімовірнішим сценарієм підйом ставки відразу на 50 б.п.

Котирування акцій First Republic Bank впали більш ніж на 64% під час попередніх торгів, хоча в неділю банк повідомив, що зміцнив свою фінансову позицію за рахунок "додаткової ліквідності", отриманої від ФРС і JPMorgan Chase & Co.

Акції інших регіональних банків також сильно подешевшали: PacWest Bancorp - на 42% і Western Alliance Bancorporation - на 62%.

Ціни паперів провідних представників банківської галузі країни теж знижуються: Bank of America Corp. - на 4,8%, JPMorgan Chase & Co. - на 1,8%, Wells Fargo & Co. - на 3,4%.

Вартість Apple Inc. опускається на 0,4%, Tesla - на 4,2%, Intel Corp. - на 1,1%, Salesforce Inc. - на 1,2%, Boeing Co. і Microsoft Corp. - на 0,1%.

Акції Chevron Corp. дешевшають на 3% слідом за істотним зниженням цін на нафту.

Котирування березневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 14:38 кв. зменшилися на 0,8% і становили 3833,5 пункту, на індекс Dow Jones - на 1%, до 31837 пунктів. Ціна контрактів на березень на індекс Nasdaq 100 знизилася на 0,4% - до 11921,5 пункту.




Просмотров: 395
Другие новости