Компании

все компании

АМКУ дозволив "Тікрайту" приватизувати Жовтневий спиртзавод

12 березня 2023 року, 12:40
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ТОВ "Тікрайт" (Київ) приватизувати Жовтневий спиртзавод (Карлівка Полтавської обл.), що входить до складу держпідприємства "Укрспирт", за 85 млн і 1 грн.

Про відповідне рішення від 2 березня 2023 року повідомляється на сайті АМКУ в п'ятницю.

Згідно з Єдиним держреєстром юросіб і фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром "Тікрайту" зі статутним капіталом 25 тис. грн є Олександр Назаренко. Компанія займається діяльністю у сфері права, консалтингом з комерційних питань і діяльністю у сфері агентств нерухомості. Раніше компанія не мала досвіду приватизації спиртових активів в Україні.

За даними Фонду держмайна (ФДМ), аукціон із приватизації Жовтневого спиртзаводу відбувся 7 грудня 2022 року. Основним видом діяльності підприємства є виробництво органічних хімічних речовин.

ФДМ уточнив, що актив складається з 93 будівель і споруд загальною площею 13,5 тис. кв. м. Він охоплює виробничі та адміністративні будівлі, горілчаний цех, зерносховища, градирні, столярну майстерню, пилораму, мелясно-мазутну станцію, паточну станцію, спиртосховища, ангари, насосні станції, тваринницькі ферми, 23 транспортні засоби та 506 од. обладнання. Спиртзавод оснащений усім необхідним технологічним обладнанням і комунікаціями.

Підприємство має сім земельних ділянок у Карлівці загальною площею 90,2 га, що належать держпідприємству на праві постійного користування.

За даними ФДМ, 2020 року "Укрспирт" отримав 58 млн грн виручки, 2021-го - 162 млн грн, а за дев'ять місяців 2022 року - 158 млн грн.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора в серпні 2021 року оголосив підозру в.о. директора Жовтневого спиртзаводу в ухиленні від сплати акцизного податку під час виготовлення розріджувача та дезінфекційних засобів у серпні 2020 року на загальну суму близько 182 млн грн.

ФДМ планує 2023 року повністю завершити приватизацію підприємств спиртової галузі, для чого проведе онлайн-аукціони з продажу 26 спиртзаводів по всій країні.

Загалом за 2,5 роки в Україні відбулося вже 39 успішних аукціонів з продажу спиртзаводів, що поповнило бюджет країни на понад 2 млрд грн. Зокрема, у вересні-грудні 2022 року ФДМ провів 12 таких аукціонів. Переможці торгів запропонували понад 849 млн грн за ці об'єкти, що втричі перевищило їхню сукупну стартову вартість. Таким чином, спиртзаводи стали одним із найпопулярніших напрямків для інвестицій у державне майно минулого року.




Просмотров: 413
Другие новости