Компании

все компании

Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США змінюються без єдиної динаміки

10 березня 2023 року, 16:31
Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США в п'ятницю змінюються без єдиної динаміки в очікуванні даних з ринку праці.

Аналітики в середньому прогнозують, що кількість робочих місць в американській економіці в лютому зросла на 205 тис. за збереження безробіття на рівні 3,4%.

Ціна акцій Oracle Corp. падає на 4,4% під час попередніх торгів у п'ятницю. Один із найбільших світових виробників програмного забезпечення в третьому фінкварталі (грудень-лютий) скоротив чистий прибуток, водночас виручка не виправдала прогноз.

Котирування паперів DocuSign Inc. впали на 12,2%, незважаючи на хорошу звітність. Розробник технологій автоматизації процесу підготовки та підписання документів збільшив виручку в четвертому фінкварталі (листопад-січень) на 14%, що виявилося кращим за очікування аналітиків.

Крім того, продовжують дешевшати акції банків на побоюваннях, що представники сектора почали відчувати на собі негативні наслідки агресивного підйому процентних ставок у США.

Ціна паперів SVB Financial Group, материнської компанії Silicon Valley Bank, впала на 40% після падіння більш ніж на 60% за підсумками основних торгів у четвер. SVB Financial раніше повідомила про екстрений продаж облігацій на загальну суму $21 млрд зі свого портфеля, внаслідок чого зафіксувала збиток у $1,8 млрд. Фінкомпанія також повідомила про намір розмістити акції на $2,25 млрд, щоб залучити кошти на покриття збитків.

Silicon Valley Bank, основну частину клієнтів якого складають стартапи, які отримували фінансування від венчурних інвесторів, швидко нарощував операції в період низьких процентних ставок у США. Тепер, однак, банк зазнає серйозних труднощів у зв'язку зі спадом венчурного фінансування, проблемами у його клієнтів, а також втратами за інвестиціями, зробленими ним у період мінімальних процентних ставок.

Акції Goldman Sachs Group у п'ятницю дешевшають на 0,3%, JPMorgan Chase & Co. і Visa Inc. - на 0,2%.

Котирування паперів Apple Inc. і Tesla слабо змінюються під час попередньої сесії, акції Boeing Co. втрачають у ціні 0,4% і Microsoft Corp. - 0,1%. Тим часом вартість Intel Corp. підвищилася на 0,2%.

Котирування березневих ф'ючерсів на індекс Standard & Poor's 500 до 14:11 кв. зменшилися на 0,1% і становили 3915,75 пункту, на індекс Dow Jones - на 0,2%, до 32451 пункту. Водночас ціна контрактів на березень на індекс Nasdaq 100 зросла на 0,15% і досягла 12161,25 пункту.

З початку поточного тижня всі три індикатори втратили щонайменше 3%.




Просмотров: 263
Другие новости