Компании

все компании

Ціни на нафту піднімаються, Brent біля $86,4 за барель

7 березня 2023 року, 11:23
Ціни на нафту піднімаються на торгах у вівторок вранці.

Вартість травневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:05 кв становить $86,42 барель, що на $0,24 (0,28%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подорожчали на $0,35 (0,4%), до $86,18 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $0,21 (0,26%), до $80,67 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зросла на $0,78 (1%), до $80,46 за барель.

Нафтовий ринок знижувався протягом більшої частини дня в понеділок на тлі слабшого, ніж очікували інвестори, прогнозу китайської влади щодо темпів зростання економіки країни на 2023 рік, проте ближче до кінця торгів розвернувся до зростання.

Підтримку котируванням надала заява гендиректора американської Pioneer Natural Resources Co. Скотта Шеффілда про те, що видобуток сланцевих нафти і газу в Пермському басейні досягне пікового рівня через п'ять-шість років. Це пов'язано з тим, що найкращі для буріння і видобутку ділянки родовища виснажуються, заявив Шеффілд в інтерв'ю агентству Bloomberg під час заходу CERAWeek, який проходить у Х'юстоні.

Аналітик Mizuho Securities USA Роберт Ягер звернув увагу інвесторів на підвищення саудівською держкомпанією Saudi Aramco цін для європейських і азіатських покупців майже на всі сорти нафти у квітні. "Ціна на основний сорт нафти, що поставляється в Азію, збільшена за підсумками другого місяця поспіль, що свідчить про очікування зростання попиту в цьому регіоні", - зазначив Ягер.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 269
Другие новости