Компании

все компании

Федеральній резервній системі потрібно підняти ставку до 5-5,25% - думка

2 березня 2023 року, 10:44
Федеральній резервній системі потрібно підняти ставку до 5-5,25% - думка Федеральній резервній системі (ФРС) необхідно продовжувати підйом базової відсоткової ставки, поки її рівень не досягне 5-5,25% річних, вважає президент Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Рафаель Бостік.

Наразі ставка ФРС перебуває на рівні 4,5-4,75%.

Бостік не очікує зниження ставки Федрезервом у 2023 році. На його думку, Центробанку необхідно буде утримувати діапазон ставки в 5-5,25% протягом значної частини 2024 року.

Він зазначив, що, незважаючи на сигнали зниження цінового тиску в США, час для зміни курсу американським ЦБ ще не настав.

"Історія показує, що, якщо ми послабимо боротьбу з інфляцією до того, як її буде повністю придушено, вона може спалахнути знову, - ідеться в статті Бостіка, опублікованій на сайті ФРБ Атланти. - Ми повинні перемогти інфляцію зараз".

Президент ФРБ Міннеаполіса Ніл Кашкарі заявив у середу на заході в Південній Дакоті, що поки що не ухвалив рішення щодо того, наскільки істотним має бути підвищення ставки ФРС у березні - на 25 базисних пунктів (б.п.) або 50 б.п.

За його словами, у грудні він прогнозував, що граничним рівнем ставки в рамках поточного циклу має стати значення в 5,4%. Медіанний прогноз керівників ФРС, опублікований за підсумками грудневого засідання, припускав, що ставка досягне 5,1% до кінця 2023 року.

Кашкарі зазначив у середу, що схиляється до підвищення своєї оцінки пікового рівня ставки.

Ключовим фактором, який вплине на подальші рішення ФРС, стануть нові прогнози щодо інфляції в США, сказав Кашкарі. Ці прогнози Федрезерв оприлюднить разом із результатами березневого засідання.

Кашкарі цього року має право голосу у Федеральному комітеті з операцій на відкритому ринку США (FOMC), Бостік - ні.

теги: ФРС, ставка



Просмотров: 1176
Другие новости