Компании

все компании

Саудівська Аравія надасть Україні допомогу на $400 млн

27 лютого 2023 року, 10:34
Україна і Саудівська Аравія підписали в неділю в Києві документи про надання Києву пакету допомоги в розмірі $400 млн, гуманітарної допомоги на $100 млн і нафтопродуктів на $300 млн, повідомив у телеграм-каналі глава Офісу президент України Андрій Єрмак.

"Маємо успішний візит до Києва міністра закордонних справ Саудівської Аравії, принца Фейсала бін Фархана Аль Сауда. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським і командою. Це перший офіційний візит очільника МЗС Саудівської Аравії в Україну з часу встановлення дипломатичних відносин між нашими країнами (що відбулося 14 квітня 1993 р.). І я особисто вдячний принцу Фейсалу бін Фархану Аль Сауду за конструктивний діалог, який врешті-решт привів нас до цієї зустрічі", - написав він.

Зокрема, написав також Єрмак, "ідеться про спільну програму співробітництва з Центром гуманітарної допомоги та допомоги Короля Салмана і Меморандуму про взаєморозуміння з Саудівським фондом розвитку".

"Хочу нагадати, що Україна та Саудівська Аравія мають спільні виклики та досвід боротьби з ними. Мова про іранські БПЛА, які постачалися певним "повстанцям" і здійснювали атаки на нафтові об'єкти Саудівської Аравії", - написав також він.

Єрмак нагадав, що "починаючи з минулого року, ці ж іранські БПЛА опинилися у російських терористів і здійснюють атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Тому досвід боротьби з терористами у нас також спільний".

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 223
Другие новости