Компании

все компании

У Казахстані затвердили перелік професій за якими іноземці зможуть отримувати посвідку на проживання

22 лютого 2023 року, 14:21
Міністерство праці та соціального захисту Казахстану затвердило перелік затребуваних професій у сфері науки, охорони здоров'я, промисловості та IT, за якими іноземці можуть отримати посвідку на проживання в республіці в спрощеному порядку, повідомила прес-служба відомства в середу.

Наказ "Про затвердження переліку затребуваних професій для отримання іноземцями дозволу на постійне проживання в Республіці Казахстан і правил його формування" вводиться в дію з 28 лютого 2023 року.

Перелік передбачає 21 затребувану професію в різних сферах, зокрема охорони здоров'я, інформаційно-комунікаційних технологій, науки. Зокрема, це нейрохірург, гематолог, онколог, неонатолог, ендокринолог.

Серед них також інженер-дослідник із технології неорганічних речовин, інженер-дослідник із технології органічних речовин, інженер-технолог фармації, інженер-дослідник із підготовки корисних копалин, інженер авіаційний, інженер з апаратно-програмного забезпечення космічної системи, інженер із впровадження нової техніки й технології, інженер із лазерного устаткування, інженер-дослідник із технології виробництва целюлози, паперу, поліграфії та волокна, інженер-медичний радіохімік, інженер-медичний фізик, класифік, інженер з технології виробництва целюлози, паперу, поліграфії і волокна, інженер-медичний радіохімік.

"Іноземці, які володіють затребуваними професіями, можуть оформити в органах внутрішніх справ посвідку на тимчасове проживання у спрощеному порядку без підтвердження своєї платоспроможності", - уточнюють у прес-релізі.

Посвідку на проживання видаватимуть на 10 років або на термін дії паспорта іноземця.




Просмотров: 202
Другие новости