Компании

все компании

Ціна нафти Brent подешевшала до $83,08, WTI стабільна

21 лютого 2023 року, 11:08
Ціна нафти Brent знижується у вівторок після підйому напередодні, WTI, торги якої в понеділок не проводилися, стабільна.

Нафтовий ринок залишається у вузькому ціновому діапазоні - близько $11 за барель - з початку 2023 року. З одного боку, підтримку йому надають очікування збільшення попиту в Китаї після зняття карантинних обмежень і побоювання зменшення пропозиції на ринку у зв'язку зі скороченням видобутку Росією. З іншого боку - ринок побоюється ослаблення американської економіки на тлі посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС), зазначає Bloomberg.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі CE Futures на 7:10 кв. у вівторок становить $83,08 барель, що на $0,99 (1,18%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти подорожчали на $1,07 (1,3%), до $84,07 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $0,03 (0,04%), до $76,58 за барель. У понеділок основні торги на NYMEX не проводилися через вихідний у США (День президентів).

Березневі контракти, термін дії яких закінчується із завершенням сесії у вівторок, стабільні на рівні $76,34 за барель.

Важливою подією цього тижня є публікація протоколу останнього засідання Федрезерву, на якому базову процентну ставку було підвищено на 25 базисних пунктів.

"Будь-які "яструбині" сигнали в протоколі засідання ФРС стануть каталізатором зниження цін на нафту", - зазначає аналітик IG Asia Pte Ltd. Йеп Джун Ронг. Ринок, за його словами, робить спроби піти вгору на тлі поліпшення перспектив пропозиції, що пов'язано з відновленням економіки КНР.

Крім того, експерти бачать сигнали збільшення попиту в Індії: завантаженість НПЗ у країні в січні зросла до максимального рівня за п'ять років, зазначає Bloomberg.

По материалам: Bloomberg


теги: WTI, Brent, нафта



Просмотров: 269
Другие новости