Компании

все компании

ЄБРР стане власником частки в 35% М10 Lviv Industrial Park

20 лютого 2023 року, 15:06
ЄБРР стане власником частки в 35% М10 Lviv Industrial Park, обсяг інвестицій становитиме до $24,5 млн, з яких $5,5 млн буде виділено одразу для фінансування завершення будівництва першої черги проєкту, повідомили в прес-службі ЄБРР.

М10 Lviv Industrial Park - багатофункціональний індустріальний парк, розташований за 60 км від українсько-польського кордону, який будує Dragon Capital Investment Limited, надасть нові виробничі та логістичні приміщення, необхідні для сталої гуманітарної та економічної діяльності в Україні як під час війни, так і під час післявоєнного відновлення.

Як повідомляється в релізі, ЄБРР загалом інвестує до $24,5 млн для розвитку проєкту вартістю $70 млн, з яких до $5,5 млн буде спрямовано на завершення будівництва першої черги проєкту. Будівництво першої черги було перервано військовим вторгненням Росії в Україну в лютому 2022 року, але відновилося вже влітку. Завершення будівництва першого складського комплексу площею 14,4 тис. кв. м очікується в другій половині 2023 року.

"Це особливо важливий проєкт для України в ці складні часи, а інвестиції ЄБРР стануть потужним сигналом для місцевих та іноземних інвесторів. Збільшуючи доступність високоякісних складських приміщень, проєкт розширить доступ України до життєво важливих послуг і продуктів", - цитується в релізі Влахо Коякович з ЄБРР.

Інвестиції ЄБРР у М10 Lviv Industrial Park ліквідують дефіцит фінансування, спричинений несприятливими ринковими умовами, а також відповідають позиції ЄБРР по відношенню до України і загальної реакції банку на кризу.

"Ми раді вітати ЄБРР як нашого партнера в цьому важливому проєкті розвитку інфраструктури для України. М10 Lviv Industrial Park, розташований поблизу кордону з ЄС, створить нові логістичні та виробничі потужності на заході України, що користуються підвищеним попитом після початку повномасштабного вторгнення Росії", - цитують у релізі генерального директора Dragon Capital Томаша Фіалу.

Як підкреслюється в релізі, ЄБРР бачить особливу місію в подоланні нинішньої кризи. Після більш ніж 30 років сприяння економічним перетворенням в Україні екстрене реагування банку на війну зосереджене на підтримці економіки країни і підготовці до відновлення в майбутньому.

Крім посилення енергетичної безпеки, фінансування ЄБРР для України спрямовується на фінансування торгівлі для підтримки обігу основних товарів, продовольчої безпеки та життєво важливої інфраструктури. Фінансування ЄБРР також використовується для допомоги біженцям у сусідніх країнах і для допомоги муніципалітетам, що приймають.

У жовтні 2022 року під час візиту до Києва для зустрічі з українським Президентом Володимиром Зеленським президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо повідомила українському лідеру про рішучі наміри Банку підтримувати Україну в захисті від російської агресії та пообіцяла, що ЄБРР виділить до EUR2 млрд, щоб допомогти українському бізнесу й економіці продовжувати роботу. У 2022 році ЄБРР виділив EUR1,7 млрд для України і залучив ще EUR200 млн через банки-партнери.




Просмотров: 487
Другие новости