Компании

все компании

"Укрнафта" у 2023 р. планує збільшити видобуток і буріння

19 лютого 2023 року, 18:09
ПАТ "Укрнафта" у 2023 р. планує збільшити видобуток нафти газоконденсату на 6% порівняно з минулим роком, повідомив директор компанії Сергій Корецький.

"Поставили завдання не просто утримати природне падіння видобутку, а й збільшити видобуток уже цього року на 6%", - написав він на своїй сторінці у Facebook, не уточнивши очікувані обсяги.

За його словами, в поточному році "Укрнафта" планує збільшити обсяги буріння, також формується амбітна стратегія розвитку, окреслено цілі щодо купівлі нових ліцензій.

Корецький зазначив, що компанія пройшла комплаєнс-процедури двох державних і одного приватного банків, кредитні лінії у всіх трьох уже відкрито;

Крім того, "Укрнафта" проводить роботу з повернення багатомільярдної дебіторської заборгованості та очікує, що здійснені за короткий час оптимізаційні процеси принесуть сотні мільйонів гривень економії в річному еквіваленті.

Бюджет на 2023 рік сформовано з рекордними плановими показниками за чистим прибутком, уточнив він.

Як повідомлялося, Ставка Верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції "Укрнафти" (за винятком контрольного пакета НАК "Нафтогаз України"). До вилучення структурам Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова належало близько 42% акцій "Укрнафти".

"Укрнафта" володіє 85 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів. На її балансі перебувають 1809 нафтових і 153 газові свердловини. Компанії належить 537 АЗС, з яких станом на початок лютого 2023 року працюють 448. Решта - або пошкоджені внаслідок бойових дій, або перебувають на тимчасово окупованих територіях.




Просмотров: 645
Другие новости