Компании

все компании

"Еліксир-Україна" оплатила 201 млн грн за приватизацію порту Усть-Дунайськ

14 лютого 2023 року, 09:00
Фонд держмайна (ФДМ) отримав повну оплату в розмірі 201 млн грн від переможця аукціону з продажу порту Усть-Дунайськ ТОВ "Еліксир-Україна" з групи "Вімексім", що відкриває дорогу до підписання договору купівлі-продажу, повідомив глава ФДМ Рустам Умеров на сторінці у Facebook.

"Усть-Дунайськ" - успішний приклад залучення масштабних приватних інвестицій під час війни", - написав він.

Умеров нагадав, що 3 березня Фонд продає ще один порт - Білгород-Дністровський за стартовою ціною 187,6 млн грн.

Як повідомлялося, ФДМ 17 січня вперше продав морський порт на приватизаційному онлайн-аукціоні в "Прозорро.Продажі": під час торгів ціна зросла більш ніж утричі - до 201 млн грн із 60,01 млн грн.

Порт "Усть-Дунайськ" складається з трьох активів: порту у Вилковому (Одеська обл.), портопункту "Кілія" в однойменному місті та бази обслуговування спеціальних суден-ліхтеровозів на о. Шабаш. Безпосередньо вантажно-розвантажувальні роботи проводяться в портопункті "Кілія", розташованому на 54 км р. Дунай. Дунай. Паспортні глибини біля причалу - 3 м, фактичні - 1,5 м.

ФДМ зазначав, що з 1 квітня 2022 року порт Усть-Дунайськ відновив роботу і відтоді перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна і 58,3 тис. тонн імпортних споживчих товарів за проєктної спроможності в 4,1 млн тонн.

ТОВ "Еліксир Україна", згідно з інформацією на сайті, займається оптовою торгівлею хімічними продуктами. З 2016 року є офіційним представником сербського виробника комплексних мінеральних добрив Elixir Zorka. Керує компанією Олександр Віхренко, бенефіціаром виступає власник "Вімексім" Валерій Віхренко.

Виручка компанії за дев'ять місяців 2021 року становила 666,87 млн грн, чистий прибуток - 50,06 млн грн.




Просмотров: 255
Другие новости