Компании

все компании

Правоохоронні органи виявили подвійну бухгалтерію "Укрнафти" - Арахамія

7 лютого 2023 року, 10:17
Правоохоронні органи виявили подвійну бухгалтерію ПАТ "Укрнафта", підтвердив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю "Forbes Україна".

"У справі конкретно "Укрнафти" після того, як держава взяла на себе управління компанією, постійно відкриваються нові обставини. Зокрема й тому, що співробітники компанії починають говорити, бачачи, що колишнього бенефіціара вже немає. Наприклад, нещодавно в Ужгороді правоохоронці знайшли так звану другу бухгалтерію "Укрнафти" - у звичайній аптеці, десь серед інших речей. Слідчі вийшли на зберігача цих документів після складної операції із залучення оперативних каналів", - сказав він.

Як повідомлялося, Служба безпеки України (СБУ) і Бюро економічної безпеки (БЕБ) 3 лютого повідомили про підозру головному бухгалтеру ПАТ "Укртатнафта" в рамках кримінального провадження про привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом "Укрнафти" і "Укртатнафти".

За їхньою інформацією, у Дніпрі було встановлено приміщення, де зберігалася прихована бухгалтерія однієї з компаній. Також знайдено документи пов'язаних підприємств, печатки тощо.

СБУ та БЕБ повідомили про викриття масштабної схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом "Укрнафти" та "Укртатнафти". Встановлено, що протиправні механізми були поєднані з ухиленням від сплати податків та легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом.

У межах кримінальних проваджень документуються 10 епізодів злочинної діяльності. Зокрема, йдеться про виведення великих партій нафтопродуктів на афілійовані компанії, ухилення від сплати податків, створення безнадійної заборгованості нафтопереробного та нафтовидобувного заводів, що призвело до знецінення та зниження вартості їхніх активів.




Просмотров: 346
Другие новости