Компании

все компании

Капітальні інвестиції Vodafone Ukraine у 2022 році становили приблизно $100 млн

6 лютого 2023 року, 13:32
Капітальні інвестиції Vodafone Ukraine у 2022 році склали близько $100 млн, не менше, ніж до повномасштабного російського вторгнення, повідомив регіональний директор NEQSOL Holding Україна Володимир Лавренчук інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Як відповідальний інвестор у 2022 році NEQSOL Holding підтримав стратегію капітальних інвестицій, здійснених Групою компаній "Водафон Україна" в надскладних умовах, на рівні минулого року. Це інвестиції для забезпечення зв'язку для мільйонів українців і системи передавання даних різних галузей виробництва та сервісу", - заявив Лавренчук.

Інвестиції спрямовували переважно на підтримання стабільності роботи мережі та відновлення зв'язку на деокупованих територіях, а також на купівлю нового обладнання та поліпшення покриття компанії, уточнили у пресслужбі Vodafone Ukraine.

"Якщо в мирний час на аварійні роботи припадало не більше ніж 2% усіх робіт, то з початку повномасштабного російського вторгнення вони займають понад 95% часу. Тільки за 9 місяців 2022 року було проведено понад 1 тис. ремонтів із відновлення пошкоджених мереж", - зазначили в Vodafone Ukraine.

Від початку російського вторгнення в Київській, Сумській, Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Миколаївській та Херсонських областях було пошкоджено понад 500 базових станцій Vodafone Ukraine (з тих, що вдалося обстежити). Відновлено роботу 577 базових станцій, зазначили в компанії.

За її даними, з березня Vodafone Ukraine відновив зв'язок у понад 550 населених пунктах, зокрема у 123 містах і селах Херсонської області тільки за минулий тиждень. Відновлено також 2,56 тис. км оптоволоконного кабелю, сумарна протяжність оптики, яка не підлягає відновленню та прокладена наново, склала 37 км.

"Додатковим викликом стали блекаути. Усе обладнання, крім оптоволокна, потребує енергоживлення і його відсутність критична для роботи мереж", - зазначили в компанії Vodafone Ukraine, наголосивши, що для забезпечення зв'язку, незважаючи на тривалі відключення електроенергії, забезпечують базові станції резервними акумуляторами, а також використовують альтернативні джерела живлення від дизель-генераторів до сонячних панелей.

Vodafone Ukraine у 2022 році також інвестував у розширення покриття в західній частині країни, куди з початку війни переїхала більшість українців. З початку року було встановлено 150 базових станцій, а також модернізовано низку наявних. Для розширення 4G покриття запущено 3,8 тис. базових станцій, побудовано 250 нових майданчиків, модернізовано 1,5 тис. 3G базових станцій.

Також компанія продовжує надавати безоплатні послуги українцям, зокрема в роумінгу, яким уже скористалися 14 млн українців, зазначили у пресслужбі.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 315
Другие новости