Компании

все компании

Долар стабільний до євро і фунта та дешевшає до ієни

30 січня 2023 року, 11:39
Курс долара США стабільний до євро і фунта стерлінгів вранці в понеділок і слабко дешевшає до японської ієни в очікуванні перших цього року засідань Федеральної резервної системи, Європейського центрального банку і Банку Англії.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США відносно шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знижується менш ніж на 0,1% під час ранкових торгів.

Пара євро/долар на 7:47 кв торгується на рівні $1,0866 проти $1,0869 на закритті сесії минулої п'ятниці.

Курс долара до ієни знизився на 0,1% і становить 129,70 ієни порівняно з 129,85 ієни на кінець торгів у п'ятницю.

Фунт стерлінгів торгується на позначці $1,2394 проти $1,2396 на закриття минулої сесії.

Федрезерв оприлюднить підсумки засідання в середу, 1 лютого. Аналітики очікують, що керівництво ФРС підвищить ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів, тобто підйом буде більш помірним, ніж на попередніх засіданнях.

Учасники ринку також уважно стежитимуть за виступом глави ФРС Джерома Пауелла, сподіваючись отримати нові сигнали щодо подальшої траєкторії грошово-кредитної політики.

Минулого тижня стало відомо, що зростання базового індексу споживчих цін (індекс Core PCE), який уважно відстежує Федеральна резервна система під час оцінювання ризиків інфляції, сповільнилося в грудні до 4,4% порівняно з 4,7% у листопаді, оновивши мінімум за чотирнадцять місяців.

Підсумки засідань ЄЦБ і Банку Англії стануть відомі в четвер. Експерти очікують, що обидва центробанки підвищать процентні ставки на 50 б.п.




Просмотров: 253
Другие новости