Компании

все компании

"Укрзалізниця" вперше напряму закупила газ і заощадила понад 25%

29 січня 2023 року, 17:00
Компанія-трейдер "Укрзалізниці" - "Енерго Збут Транс" - у січні вперше придбала природний газ для потреб виробничих підприємств УЗ без участі посередників, що дало змогу знизити ціну до 18,6 тис. грн за тисячу кубометрів, повідомило Мінзалізниці на сторінці у Facebook у суботу.

"Вартість газу вийшла більш ніж на 25% нижчою порівняно з цінами, за якими підприємства структури АТ "Укрзалізниця" купували природний газ наприкінці минулого року через приватних постачальників. Нова вартість склала 18,6 тис. грн за тисячу куб. м", - наводять у повідомленні слова віцепрем'єра - очільника Мінвідновлення Олександра Кубракова.

За його словами, наступним кроком стануть прямі закупівлі природного газу у видобувачів уже безпосередньо для потреб самої АТ "Укрзалізниця".

Кубраков нагадав, що 2021 року "Укрзалізниці" було дозволено закуповувати електроенергію в "Енергоатома" та інших суб'єктів держгенерації на період до 3-х років за спеціальною спрощеною процедурою. Крім того, 2022 року уряд дозволив "Укрзалізниці" здійснювати безпосередньо закупівлю нафтопродуктів за зовнішньоекономічними договорами.

Середньозважена ціна природного газу на "Українській енергетичній біржі" за результатами торгів 28 січня становила 19 950 тис. грн за 1 тис. куб. м.




Просмотров: 402
Другие новости