Компании

все компании

Ринок житла США продовжив нормалізацію наприкінці 2022 року – дослідження

29 січня 2023 року, 16:36
Ринок нерухомості в США продовжив нормалізацію наприкінці минулого року: падіння іпотечних ставок призвело до невеликого зниження цін, тоді як ряд ключових індикаторів наблизився до сезонної норми, показали дані онлайн-сервісу з продажу та оренди житла Zillow.

Лише трохи більше чверті будинків (28%) у США були продані вище від початково заявленої ціни в листопаді, показали дані Zillow. Дані за грудень поки що недоступні.
Це мінімальний показник з червня 2020 року, коли житловий ринок лише оговтався від початкових потрясінь, пов'язаних із пандемією коронавірусу, і почав розігріватися.

Тим часом показник все одно залишається вищим, ніж у листопаді 2019 року, коли частка будинків, проданих вище за заявлену вартість, склала 21%.

"Зниження іпотечних ставок почало сприяти поновленню інтересу з боку покупців. Якщо ставки продовжать знижуватися цієї весни, а активність покупців буде відповідати сезонній нормі, поточний рік може стати для ринку нормальним або навіть нудним", - сказав старший економіст Zillow Джефф Такер.

Стандартний час знаходження об'єктів нерухомості на ринку до отримання пропозиції про покупку на поточний момент становить до 30 днів. Це значно довше, ніж минулого грудня, коли показник становив 13 днів, але набагато менше, ніж 43 дні у грудні 2019 року, до пандемії коронавірусу.

Найтриваліший час на продаж об'єктів нерухомості зафіксовано в Остіні (68 днів), Лас-Вегасі (57 днів) та Фініксі (55 днів). У той же час найшвидші угоди укладалися в Хартфорді, Коннектикут, Цинциннаті і Канзас-Сіті.

Щомісячні витрати на іпотеку на даний момент становлять близько $1,8 тис. для середньостатистичних будинків після першого внеску у розмірі 20%, що більш ніж на $100 нижче, ніж у жовтні, коли було досягнуто пікового рівня. Тим часом показник все ще на 62% вищий, ніж у грудні 2021 року. Проблеми з доступністю житла послаблюють попит, зазначає Zillow.

теги: США, житло



Просмотров: 506
Другие новости