Компании

все компании

Долар США зміцнюється до євро і фунта, але дешевшає до ієни

27 січня 2023 року, 11:39
Долар США зміцнюється до євро і фунта стерлінгів на торгах у п'ятницю, дешевшає в парі з ієною.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає 0,11%, ширший WSJ Dollar Index - 0,07%.

Пара євро/долар за даними на 8:20 кв торгувалася на рівні $1,0871 порівняно з $1,0892 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта опустився до $1,2380 порівняно з $1,2410 напередодні.

Опубліковані в четвер статдані засвідчили, що американська економіка залишається стійкою, незважаючи на істотне посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС).

Згідно з попередніми даними міністерства торгівлі США, ВВП країни в четвертому кварталі збільшився на 2,9% у перерахунку на річні темпи після підйому на 3,2% у попередньому кварталі. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачав ослаблення економічного зростання до 2,6%.

"Звіт Мінторгу дає змогу припустити, що економіка США залишається відносно сильною, незважаючи на агресивні заходи Федрезерву, який намагається уповільнити інфляцію", - зазначає головний інвестиційний директор BMO Family Office Керол Шлейф, слова якої наводить Market Watch.

Менш істотне, ніж очікувалося, уповільнення темпів зростання ВВП США в минулому кварталі дещо послабило оптимізм інвесторів, які розраховували, що сигнали погіршення ситуації в економіці США підштовхнуть Федеральну резервну систему (ФРС) до подальшого сповільнення темпів підвищення базової процентної ставки.

Перше цього року засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) відбудеться наступного тижня. У грудні американський ЦБ підняв ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) після її збільшення на 75 б.п. за підсумками чотирьох попередніх засідань.

У п'ятницю ринок стежитиме за доповіддю Мінторгу США про доходи і витрати американців за грудень, які містять дані про динаміку споживчих цін.

Згідно з консенсус-прогнозом експертів, який наводить Trading Economics, індекс споживчих цін PCE Core, який не враховує вартість продуктів харчування та енергоресурсів, збільшився в грудні на 0,3% після підвищення на 0,2% місяцем раніше.

Вартість долара в парі з ієною опустилася під час торгів до 129,91 ієни проти 130,22 ієни за підсумками попередніх торгів.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) рекомендував Банку Японії розглянути можливість вжиття заходів для збільшення гнучкості прибутковості довгострокових держпаперів, зазначивши, що зростання інфляційних ризиків у країні вимагає створення додаткового простору для маневру в грошово-кредитній політиці.

Зокрема, японський ЦБ міг би підвищити цільову прибутковість 10-річних держоблігацій, розширити коридор коливань відсоткових ставок цих паперів, а також повернутися до кількісної мети в програмі викупу бондів і переключитися на придбання "коротших" паперів, ідеться в доповіді МВФ, опублікованій у четвер.




Просмотров: 195
Другие новости